Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Den klara himlen de senaste dagarna har resulterat i många fina bilder och här är Orion nebulosan eller M42 som den även kallas. Ett stoftmoln i Orions bälte dår nya stjärnor föds.

Categories: Uncategorized

För första gången på veckor är det nu stjärnklart, utrustningen är iordningställd och i kväll så fotograferar vi kometen Lovejoy. Skall bli intresant att se hur den blir på bild. Men så länge får ni hålla till godo med Capella.

Categories: Uncategorized

Arbetet med att omvandla observatoriet från ett vanligt till ett robotiserat observatorium fortsätter. Luckorna är tillverkade och nu fattas bara spåren på utsidan som skall hålla luckan på plats  samt motorerna som skall öppna och stänga luckan. Fästet till teleskopet är på g så vi hoppas att kunna ta observatoriet i bruk igen senare i   Read More …

Categories: Uncategorized

Så har jag till sist vikit mig för teknologins framsteg och införskaffat en kikare från Sky Watchers med en EQ 6 pro montering, tillsammans med detta även en ny autoguider så nu kan jag styra alltihop i observatoriet, även kameran innifrån stugvärmen. Men den riktiga känslan får man bara av att sitta ute i observatoriet och se   Read More …

Categories: Uncategorized

Efter att ha observerat kometen  så fick vi ju ett mycket fint norrsken även här nere i Småland, måga bilder togs  men det kalla vädret gjorde det svårt att koncentrera sig på fotograferandet. Skam den som ger sig dock.

Categories: Uncategorized

Efter att ha jagat kometen nu i 3 dagar har vi äntligen observerat den, en underbar syn. Smålands nytt gjorde ett tv reportage om föreningens arbete med att dokumentera kometen.

Categories: Uncategorized
Categories: Uncategorized

Twitter updates

RSS not configured

Sponsors